Bent u gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan leest u in dit artikel wat u er tegen kunt doen.

De toeslagenaffaire in het kort

Als gevolg van onterechte fraudeverdenkingen met toeslagen en een streng terugvorderingsbeleid van de Rijksoverheid zijn er in de periode van 2004 tot 2019 naar schatting 26.000 ouders en 70.000 kinderen gedupeerd geworden. Zij hadden – vaak kleine – fouten gemaakt of waren verkeerd voorgelicht door gastouderbureaus of kinderopvangcentra. Vanwege dit moest daarom vaak de volledige toeslag terugbetaald worden. Veel gedupeerde ouders raakten hierdoor in de schulden, die in sommige gevallen opliepen tot tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro's. Sommige van de gedupeerden kregen hierdoor te maken met grootschalige ontwrichting van hun leven. Sommigen verloren hun baan of huis, in veel gevallen was er uithuisplaatsing van kinderen, en/of psychische problemen.

De mogelijkheden

Maar als gedupeerde kunt u hier iets aan doen; stel de Belastingdienst op tijd in gebreke en ga tijdig in beroep met een gratis advocaat.

Bent u slachtoffer of is de eerste lichte toets afgewezen en wacht u al meer dan een 1 jaar na aanmelding op de integrale beoordeling? Dan zijn alle wettelijke beslistermijnen inmiddels verlopen en kunt u de Belastingdienst in gebreke stellen. Wacht echter niet te lang hiermee, u kunt uw rechten verspelen want volgens vaste rechtspraak mag u niet onredelijk lang wachten.

Door de ingebrekestelling wordt de Belastingdienst gedwongen om  aan uw zaak te gaan werken en kan zij een dwangsom aan u verschuldigd worden dat kan oplopen tot € 1.442,- of in beroep zelfs tot een maximum van € 15.000,-.

De kans is óók groot dat uw integrale beoordeling eerder van start gaat!

Kom in contact

Heeft u ook te maken met een soortgelijke situatie en bent dus een gedupeerde van de toeslagenaffaire... neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw zaak te bespreken.  U kunt ons of mailen naar info@Legal2People.nl of bellen op 070-8915444 of whatsappen naar 06-55912386.

Legal2People kan u gratis helpen met ingebrekestelling en de integrale beoordeling.

Laat u uw gegevens achter op onze contactpagina? We bellen of mailen u binnen 24 uur terug!