Advocaat duur? U denkt gelijk… Ja!!! Maar is dat eigenlijk wel zo?

Veel mensen denken dat een goede advocaat duur is en dus niet kunnen betalen wanneer ze in de bijstand zitten en een probleem met de overheid (gemeente, UWV, SVB ) hebben. Maar het tegendeel is waar.

Doe-het-zelven; veel werk en vaak weinig tot geen resultaat

Zo krijgen we geregeld mensen in onze praktijk die zelf bezwaar indienen maar niet in staat zijn om hun belangen op een goed manier te verdedigen. Dit heeft te maken met emotie, maar ook met kennis over deze ingewikkelde materie, jurisprudentie, wet-/en regelgeving.

In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres omdat ons kantoor gespecialiseerd is in dit soort zaken. 

Vergoeding van de kosten

U denkt dat een advocaat duur en voor u onbetaalbaar is maar u heeft juridisch advies nodig of bijstand bij een besluit van de overheid waar u het absoluut niet mee eens bent. Zijn er nog geen zes weken verstreken nadat het besluit genomen is?  Dan heeft u recht op een vergoeding van de kosten. Dit heet een toevoeging, welke verstrekt wordt door de Raad voor Rechtsbijstand. 

Recht op een betaalbare advocaat

Ondanks de berichten in de media over de plannen van minister Dekker is het gelukkig op dit moment nog steeds mogelijk voor mensen met een laag inkomen om een betaalbare advocaat in te schakelen bij problemen met de overheid. Er is een systeem van vergoeding voor de kosten van de advocaat via de Raad voor de Rechtsbijstand. De eigen bijdrage wordt meestal vergoed door de gemeente via de bijzondere bijstand zodat er vaak geen enkele kosten voor u zijn.

Neemt u vrijblijvend contact met Legal2People op om uw zaak te bespreken of mail naar info@legal2people.nl of bel 070-8915444

Of vul hier uw gegevens in op ons contactpagina. We bellen of mailen u binnen 24 uur terug !