Kinderbijslag afgewezen

Lees hier de zaak met betrekking tot een cliënt van ons van wie haar kinderbijslag afgewezen was

In onze praktijk komen we geregeld zaken tegen waarbij door het SVB de kinderbijslag afgewezen wordt. Zo ook in het geval van mevrouw de D. Na jarenlang in het buitenland te hebben gewoond was zij samen met haar kinderen naar Nederland gekomen. Ze bezat wel de Nederlandse nationaliteit maar toch werd de kinderbijslag afgewezen.

Waar toetst de SVB op?

Reden is dat de SVB toetst of er wel sprake is van een duurzame persoonlijke band met Nederland. Men moet dan aantonen dat men in Nederland woont en werkt en dat het niet gaat om een tijdelijke situatie. Men kan met allerlei bewijzen aantonen dat men hier zich daadwerkelijk wil vestigen.

Mevrouw de D. woonde in Nederland en stond ook ingeschreven bij de gemeente. Het middelpunt van haar maatschappelijk leven lag in Nederland zo woont ook veel familie hier. Tevens ging het niet om een tijdelijke situatie want ze wilde zich weer definitief in Nederland vestigen. Wel had ze een bijstandsuitkering.

Kan je iets tegen deze afwijzing doen?

Je kan altijd bezwaar maken tegen de afwijzing.  Maar vaak is het een kwestie van tijd en kan men altijd weer een nieuwe aanvraag indienen. Uiteindelijk heeft de SVB mevrouw de D de kinderbijslag toegekend.

Is bij u  ook uw kinderbijslag afgewezen en heeft u advies nodig…? Neem dan vrijblijvend contact met Legal2People op om uw zaak te bespreken.